Δικαίωση για ΠΑΣ Πρέβεζα

Μπορεί από αγωνιστικής πλευράς η χθεσινή ημέρα για την Πρέβεζα  να κύλησε χωρίς απρόοπτα και εκπλήξεις ωστόσο τα σημαντικά μαντάτα ήρθαν από την πλευρά της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής.  Κατά την χθεσινή συνέλευση αποφασίστηκε πως το ΤΑΠ ΠΑΣ Πρέβεζα καλείται να καταβάλει ένα συνολικό ποσό ύψους 2.000 ευρώ όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Επιβάλετε στo ΤΑΠ ΠΡΕΒΕΖΑ οι πειθαρχικές ποινές α) του χρηματικού προστίμου των χιλίων (1000)ευρώ για ρίψεις αντικειμένων κατ’  εξακολούθηση και β) του χρηματικού προστίμου των χιλίων πεντακοσίων (1.500)ευρώ για ρίψη κροτίδας. Ήτοι συνολική χρηματική ποινή δυο χιλιάδων (2.000)ευρώ(αγώνας της 1-2-09 με ΤΑΠ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ)».
Κάτι που όπως είναι λογικό επέφερε χαμόγελα στο «στρατόπεδο» της ομάδας αφού το αρχικό ποσό που είχε επιβληθεί σαν πρόστιμο στην ομάδα άγγιζε τις 9.000 ευρώ.

Παράλληλα στο αγωνιστικό κομμάτι δεν σημειώθηκε κάτι το αξιοσημείωτο. Οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δυο γκρούπ και επιδόθηκαν σε ασκήσεις τακτικής και στην συνέχεια έπαιξαν το καθιερωμένο οικογενειακό δίτερμα. Ο Μαρκορά για ακόμα μια ημέρα έτρεξε μόνος του και θα απουσιάσει από την αναμέτρηση με τον Μακεδονικό ενώ και ο Λαγός δεν επέστρεψε στους κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Ο δεύτερος ωστόσο από σήμερα θα ανεβάσει ρυθμούς και πιθανότατα θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα της αναμέτρησης. Δεδομένη στο μεταξύ είναι η απουσία του Μπελεβέτη.

Εξελίξεις στον Μακεδονικό Στο μεταξύ με γοργούς ρυθμούς τρέχουν οι εξελίξεις στις τάξεις του Μακεδονικού. Οι Θεσσαλονικείς μετά την απομάκρυνση του Περικλή Αμανατίδη από την θέση του τεχνικού κατέληξαν στον αντικαταστάτη του. Αυτός θα είναι ο Γιώργος Μαραντάς που ο πρωί της Τετάρτης πέρασε από τα γραφεία του συλλόγου και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας. Μάλιστα χθες προπόνηση για πρώτη φορά την ομάδα. Ωστόσο πολλοί ήταν οι ποδοσφαιριστές που απουσίασαν αδικαιολόγητα από την προπόνηση της ομάδας. Ο Κυζερίδης τις τελευταίες ημέρες δεν συμμετοχή καθόλου, ο Δημητριάδης αποτελεί ξένο σώμα , ο Κλοκίδης με τον Κωσταντινίδη είναι πλέον παρελθόν ενώ έλειψαν και Κουλακιώτης και Σαμαράς. Ο έμπειρος αμυντικός αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στην γάμπα και δεν θα βρίσκεται στην αποστολή για τον αγώνα με την Πρέβεζα ενώ ο Σαμαράς θα απουσιάσει από το παιχνίδι λόγο καρτών.

Όπως γίνεται κατανοητό λοιπόν η Πρέβεζα την Κυριακή έχει μια μοναδική ευκαιρία εφόσον εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του Μακεδονικού να φτάσει σε μια καθοριστική νίκη για την προσπάθεια που καταβάλει να αποφύγει τον υποβιβασμό.  Τέλος οι διοικούντες του συλλόγου υπολογίζουν πολύ και στην συμπαράσταση του κόσμου καθώς ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιτέλους βελτίωση. Έτσι μοιάζει πολύ πιθανό την Κυριακή να υπάρχει λιακάδα και ο υδράργυρος να ξεκολλήσει από το μηδέν που βρίσκεται τις τελευταίες δέκα τουλάχιστον ημέρες.

Γιώργος Γερασίμου