Ζητάει και τα ρέστα η διοίκηση

Γράφει ο Γιώργος Γερασίμου
Όταν μια ομάδα πέφτει είναι λογικό να φταίνε όλα σε όλους. Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει και στο στρατόπεδο της Πρέβεζας, όπου η διοίκηση κατηγορεί τους ποδοσφαιριστές και αντίστροφο.

Βέβαια σε μια τέτοια κατάσταση ευθύνες έχουν όλοι και καλό θα ήταν να τις αναλογιστούν και να πράξουν ανάλογα. Ούτε οι διοικούντες ήταν συνεπείς απέναντι στην ομάδα, ούτε όμως και οι ποδοσφαιριστές. Καλό θα ήταν ωστόσο να μιλάμε με γεγονότα και όχι με ικεσίες όπως έκανε τις προάλλες ο κ. Κατσιμπόκης. Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιον ανοιχτά για χρηματισμό αν δεν έχει στα χέρια του αποδείξεις. Το αν ο κ. Κατσιμπόκης τώρα γνωρίζει κάτι σχετικά με αυτά που πρόσαψε στους ποδοσφαιριστές δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Ακόμα αν του έχουν μεταφέρει κάτι δεν σημαίνει πως έχει και αποδείξεις. Επίσης καλό θα ήταν να μάθει πως το ποδόσφαιρο έχει προχωρήσει πολύ από τις εποχές που οι ποδοσφαιριστές έπαιζαν για την φανέλα, αφιλοκερδώς. Πλέον το ποδόσφαιρο έχει γίνει επαγγελματικό και όσο ρομαντικός και να είναι ο κ. Κατσιμπόκης οφείλει να το συνειδητοποιήσει και να λειτουργήσει ανάλογα.

Η συμπεριφορά του αυτή σε καμία περίπτωση βέβαια δεν αναιρεί την συνεισφορά του στο ποδόσφαιρο του τόπου. Οι περισσότερες άλλωστε επιτυχίες του ΠΑΣ έχουν την σφραγίδα του κ. Κατσιμπόκη. Γεγονός πάντως που δεν του δίνει κανέναν δικαίωμα να αμαυρώνει την φήμη τόσων ποδοσφαιριστών χωρίς απτά στοιχεία.

Τα δίκια τους ωστόσο έχουν και οι ποδοσφαιριστές. Άλλωστε αγωνιζόταν απλήρωτοι στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου ενώ σε κρίσιμα σημεία της σεζόν δεν είχαν την απαιτούμενη στήριξη από την πλευρά της διοίκησης. Ολοκληρώθηκε μια ολόκληρη αγωνιστική χρονιά και κανένας από την διοίκηση δεν έκανε τον κόπο να ακολουθήσει έστω μια φορά την αποστολή σε εκτός έδρας παιχνίδι. Η ομάδα πήγαινε… ξυπόλητη στα αγκάθια. Υπήρχαν παιχνίδια μάλιστα που αδικήθηκε κατάφορα από την διαιτησία (χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί δικαιολογία). Ποτέ κανένας από την διοίκηση δεν έκανε τον κόπο να βγει μπροστά και να πάρει θέση. Να ορθώσει ανάστημα και να προστατέψει την ομάδα. Ποτέ κανείς δεν εμφανιζόταν όταν οι ποδοσφαιριστές απείχαν από τις προπονήσεις λόγο του ότι απλήρωτοι. Δεν μπορείς λοιπόν όταν επί ένα ολόκληρο χρόνο δεν είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου και έχει τον ρόλο του… φαντάσματος να ζητάς και τα ρέστα. Δεν λέμε βέβαια ότι όλα όσα υποστήριξε ο κ. Κατσιμπόκης ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας. Οι ποδοσφαιριστές σε πολλά παιχνίδια έχουν δώσει δικαιώματα. Δεν έδειξαν, πάθος και αγωνιστικότητα που απαιτούσε η στιγμή. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούμε να εξαπολύουμε προς το μέρους τους τέτοιου είδους κατηγορίες και η μπάλα να παίρνει… τους πάντες.