Ν.Λάππας: Ο Εθνικός είναι ένα κομμάτι από την ζώη μου

Συνέντευξη στην εφημερίδα  ΄΄ΤΟ ΦΩΣ΄΄ στον καλό μας φίλο και συνάδελφο Βαγγέλη Γυφτόπουλο παραχώρησε ο προπονητής του Εθνικού Φιλιππιάδας Νίκος Λάππας. Το Prevezasports.gr την δημοσιεύει αυτούσια.

ΕΡ: Τέλος καλό όλα καλό για τον Εθνικό και τον προπονητή του;
Ν.ΛΑΠΠΑΣ:
Στο ματς με τον Φωκικό κερδίσαμε αυτό που δικαιούμασταν όλη τη χρονιά. Για μια ακόμα φορά παίξαμε με την πλάτη στον τοίχο, σε ένα οριακό παιχνίδι, που για μας δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Παραμείναμε στην κατηγορία στηριζόμενοι μονό στις δικές μας δυνάμεις και πουθενά αλλού. Δικαιωθήκαν οι κόποι όλων. Είναι μια μεγάλη μέρα για την Φιλιππιάδα.
Νιώθω απόλυτα δικαιωμένος, γιατί πίστεψα αυτήν την ομάδα. Την πήραμε από τη Δ’ Εθνική, για 4 χρόνια είχαμε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, τελικά πέρσι καταφέραμε να την ανεβάσουμε στη Γ’ Εθνική και φέτος όλοι μαζί, παίκτες, διοίκηση, φίλαθλοι, την κρατήσαμε στην επαγγελματική κατηγορία. Είναι μεγάλο πράγμα, εμείς, που είμαστε ένα χωριό, να έχουμε ομάδα στην Γ’ Εθνική, κάτι που δεν μπόρεσαν να πετύχουν μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη τις καρδιάς μου όλους όσοι βοήθησαν να πετύχει αυτή η προσπάθεια, τον πρόεδρο, τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές, πάνω απ’ όλα, που ήταν οι πρωταγωνιστές και έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο επιτυχίας, και τους φιλάθλους, που ήταν συγκλονιστικοί σε όλα τα παιχνίδια. Εγώ, από την πλευρά μου, έκανα ότι μπορούσα. Φέτος όλοι βάλαμε ένα λιθαράκι και του χρόνου τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για τον Εθνικό στη Γ’ Εθνική, που θα αγωνίζεται.

ΕΡ: Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας του Εθνικού;
Ν.ΛΑΠΠΑΣ: Όλο το εγχείρημα στηρίχτηκε στα παιδιά από την Ήπειρο, από την περιοχή μας, με χαμηλό μπάτζετ. Μπορώ να πω ότι κάναμε μια ομάδα που λειτούργησε σαν μια καλή οικογένεια. Αυτό το δέσιμο που είχαμε όλοι μεταξύ μας, μας κράτησε όρθιους στις δύσκολες ώρες και μας οδήγησε στην επιτυχία της παραμονής. Εμείς δεν κάναμε μεγάλα μεταγραφικά ανοίγματα, δεν είχαμε μεγάλα συμβόλαια, δεν είχαμε μεγάλα ονόματα, αλλά φτιάξαμε μια ομάδα συνόλου, που πήρε τους βαθμούς και εξασφάλισε και για του χρόνου τη συμμετοχή της στην επαγγελματική κατηγορία.

ΕΡ: Σκέφτηκες καθόλου την επομένη μέρα; Θα παραμείνεις στην ομάδα;
Ν.ΛΑΠΠΑΣ: Ας χαρούμε τώρα αυτήν την επιτυχία, γιατί μας ανήκει, και από αύριο θα δούμε και την επομένη ημέρα. Όσον αφορά τον εαυτό μου, θα πω μονό τούτο: ο Εθνικός είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μου, είναι το σπίτι μου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Φιλιππιάδα, έπαιξα μπάλα στον Εθνικό, αυτός με ανέδειξε και πήγα μετά στον ΠΑΣ Γιάννινα. Εγώ στον Εθνικό δεν κάνω τον επαγγελματία προπονητή. Έκανα και δουλειές πέρα από τα καθήκοντα μου. Η σχέση μου με την ομάδα είναι συναισθηματική και όχι επαγγελματική. Αφού ηρεμήσουμε λίγο, θα μιλήσουμε με τη διοίκηση και θα δούμε τι θα γίνει.

ΕΡ: Θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα ενόψει της νέας σεζόν;
Ν.ΛΑΠΠΑΣ:
Σίγουρα θα πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα που δεν έγιναν φέτος. Θα κάνουμε απολογισμό του χρόνου, θα δούμε και τα λάθη μας, για να γίνουμε καλύτεροι στη νέα σεζόν. Έχω κάποια πράγματα να προτείνω στη διοίκηση και πολύ σύντομα θα κάνουμε μια συζήτηση.

Πηγή: εφημερίδα  ΄΄ΤΟ ΦΩΣ΄΄