«Όαση» αυτός ο ΠΑΣ

Του Γιώργου Γερασίμου

Την είδαμε, την χαρήκαμε και χωρίς ίχνος υπερβολής την καμαρώσαμε την Πρέβεζα χθες με τον Παναιτωλικό. Δε λέω σε καμία περίπτωση πως η ομάδα έπιασε καμία μεγάλη απόδοση ωστόσο το πάθος και η αποφασιστικότητα των παικτών ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν στην νίκη. Βέβαια υπάρχουν και τρανταχτές εξαιρέσεις σε αυτό ωστόσο λόγος γίνεται για την μεγάλη πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών. Καθοριστικό ρόλο επίσης έπαιξε η πολύ καλή δουλειά που είχε γίνει από τον Αντώνη Δρακόπουλο και τους συνεργάτες του στον τομέα της κατασκοπίας του αντιπάλου. Ο τρόπος παιχνιδιού του Παναιτωλικού είχε «διαβαστεί» άριστα και το πλάνο αναχαίτισης των επιθέσεων του είχε 100% επιτυχία.

Ο ΠΑΣ πίεσε από το πρώτο κιόλας λεπτό ψηλά με αποτελέσματα να εξουδετερώσει τα… όπλα του Κεχαγιά στον χώρο του κέντρου. Κατάφερε ακόμα να «παγώσει» τόσο τον ρυθμό του αγώνα ώστε να τον φέρει στα μέτρα του καθώς η ποιοτική διαφορά μεταξύ των ομάδων είναι δεδομένη. Έτσι κύλησε ένα πρώτο μέρος δίχως ευκαιρίες αν εξαιρέσουμε αυτή του Χρυσάφη που επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Ζάχο.

Στη επανάληψη το γρήγορο τέρμα του Γκαρασίνο με το οποίο η Πρέβεζα προηγήθηκε στο σκορ άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Παναιτωλικός υποχρεώθηκε να ρισκάρει και ο Κεχαγιάς έριξε στο παιχνίδι τους Ντεγκάδο και Καραμαλίκη. Οι κινήσεις αυτές μπορεί να αύξησαν την πίεση προς την «κιτρινόμαυρη» άμυνα, μεγάλωσαν όμως και τα κενά στην οπισθοφυλακή. Παρά την άμεση απάντηση λοιπόν στο γκολ του Γκαρασίνο με δράστη τον Γέλοβατς τα «καναρίνια» άφησαν χώρουν στην Πρέβεζα να δράσει και το… πλήρωσαν.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους πάντες στην ομάδα να διακατέχονται από μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την συνέχεια. Το πρόγραμμα άλλωστε μοιάζει να είναι ιδανικό καθώς πλην των τριών βαθμών που είναι δεδομένοι από την Αναγέννηση Άρτας, υπάρχουν τα παιχνίδια με Λαμία, Εθνικό Κατερίνης και Οδυσσέα Αναγέννησης στην Πρέβεζα τα οποία σε περίπτωση που έχουν ευτυχή κατάληξη πιθανότατα θα σημαίνουν και την παραμονή του ΠΑΣ στην κατηγορία. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως πλέον τα πάντα είναι στο χέρι των ποδοσφαιριστών αφού κατάφεραν να κρατάνε την τύχη στα δικά τους χέρια…