2009 Μαΐου 16 : Prevezasports.gr – Η αθλητική σας ενημέρωση για το νομό Πρέβεζας

Συνέντευξη στον Γιώργο Γερασίμου

Εσείς ρωτήσατε, ο Αντώνης Δρακόπουλος απάντησε και εμείς σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη απολογισμό του πρώην πλέον τεχνικού του ΠΑΣ. Σε μια ακόμα πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε το PrevezaSports.gr και σας έδωσε τον λόγο, προκειμένου να ρωτήσετε τον Αντώνη Δρακόπουλο ότι επιθυμείτε.   Ο υποβιβασμός της ομάδας έχει προκαλέσει προβληματισμό, ενώ οι ευθύνες έχουν γίνει… μπαλάκι του τένις, μεταξύ διοίκησης και ποδοσφαιριστών.  Ο Δρακόπουλος παρακολουθεί τις όποιες εξελίξεις από απόσταση ασφαλείας και πλέον σπάζοντας την σιωπή του εμφανίζεται απογοητευμένος, από τον κόσμο της Πρέβεζας, ενώ απαντάει στις ερωτήσεις που εσείς του έχετε κάνει.

Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε παρά να σας ευχαριστήσουμε για την ανταπόκριση σας η οποία ήταν συγκινητική.  Θέλουμε να ζητήσουμε την κατανόηση σας, για το αν κάποιες ερωτήσεις δεν έγιναν ως ακριβώς τις είχατε στείλει, ωστόσο αυτό συνέβη αφού είχαν απαντηθεί κατά την διάρκεια της κουβέντας.

«Ηρθα στην ομάδα δυο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Βασικός στόχος των ανθρώπων της ομάδας δεν ήταν άλλος από την άμεση παραμονή στην κατηγορία, ωστόσο γρήγορα διαπίστωσα πω ς το ρόστερ που διέθετε η ομάδα ήταν αρκετά ανίσχυρο. Σε συνεργασία με την διοίκηση αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην απόκτηση έτοιμων ποδοσφαιριστών, να έρθουν και να πάρουν άμεσα θέση στην ομάδα».

PrevezaSports.gr: Υπήρξε καλή συνεργασία με την διοίκηση σε θέματα μεταγραφών;

«Είχαμε κάτι παραπάνω από καλή συνεργασία. Πρότεινα κάποιους παίκτες και οι άνθρωποι έκαναν πραγματικά μια οικονομική υπέρβαση προκειμένου να φέρουν κάποιους ε ξ αυτούς στην ομάδα. Η διοίκηση μάλιστα είχε φέρει στην ομάδα τους Κώστα και Ναστούλη που ενέκρινα και εγώ αφού πρώτα τους είδα σε κάποιες προπονήσεις. Από εκεί και πέρα εγώ ζήτησα τους Μαρκορά, Γκαρασίνο και Λαγό, παίκτες οι οποίοι αν έπαιζαν χωρίς να έχουν αγωνιστικά προβλήματα θα μπορούσαν να κρατήσουν τον ΠΑΣ κατηγορία. Μην ξεχνάμε πως προέκυψε και η απρόσμενη αποχώρηση του Γατσέλου».

PrevezaSports.gr: Χάλασαν κάποιες μεταγραφές εξαετίας οικονομικών θεμάτων;

«Όχι πιστέψτε με καμία. Χάλασαν κάποιες μεταγραφές αλλά όχι γιατί η διοίκηση δεν τους πλήρωνε αλλά γιατί άλλες περιπτώσεις κρίθηκαν περισσότερο συμφέρουσες σε συνδυασμό.  Για παράδειγμα εγώ για την άμυνα είχα ζητήσει την απόκτηση του Μπίμπη από τον Εθνικό ωστόσο ο πρόεδρος είδε πως υπήρχε δυνατότητα να έρθει ο Ρούσης έστω και σαν δανεικός και τον προτίμησε».

PrevezaSports.gr: Πως θα χαρακτήριζες με μια λέξη τις μεταγραφές;

«Νομίζω πως θα αδικήσω κάποιους αν πω πως τις κρίνω αποτυχημένες. Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε περισσότερα πράγματα ωστόσο δεν τα πήραμε. Στην μέση μπήκε και ο παράγοντας ατυχία αφού εκτός των τραυματισμό των Γκαρασίνο και Μαρκορά, έφυγαν ξαφνικά από την ομάδα για τον Παναιτωλικό, οι δυο δανεικοί. Νίκιτς και Ρούσης».

PrevezaSports.gr: Δεν ήσασταν ενήμεροι για το βεβαρυμμένο παρελθόν, κυρίως του Μαρκορά αλλά και του Γκαρασίνο, όταν αποφασίζατε να τους φέρεται στην ομάδα;

«Γνώριζα πως είχαν τραυματισμούς. Δεν το αρνούμαι. Ωστόσο δεν μπορώ να είμαι μέσα στο πόδι των παικτών για να διαπιστώσω εγώ σε τι κατάσταση πραγματικά βρίσκονται. Είναι και οι δυο σπουδαίοι παίκτες και όταν έμαθα πως δεν μπορώ να υπολογίζω πρώτα στο Μαρκορά και μετά στον Γκαρασίνο, χρειάστηκε να αναπροσαρμόσω τα πλάνα μου. Ένα αρχικά ήθελα να περνάνε όλες οι μπάλες από τα πόδια του Ουρουγουανού ωστόσο σύντομα άλλαξα τα σχέδια μου. Τίποτα δεν πήγε όπως το υπολόγιζα».

PrevezaSports.gr: Βρίσκεται σε εξέλιξη μια «κόντρα» μεταξύ του Ηλίας Κατσιμπόκη και του Χριστοδούλου. Πως το κρίνεις αυτό;

«Όταν μια χρονιά ολοκληρώνεται με τόσο άσχημο τρόπο είναι λογικό να φτάνε οι πάντες και τα πάντα. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει προηγηθεί μεταξύ των δυο ωστόσο νομίζω πως καλό θα ήταν να… βάλουν νερό στο κρασί τους οι δυο πλευρές και να ηρεμίσουν τα πνεύματα».

PrevezaSports.gr: Η δική σου συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή πως ήταν;

«Όσο ήταν μαζί μας στην ομάδα είχαμε άριστη συνεργασία. Δεν έχω κανέναν παράπονο από τον ποδοσφαιριστή Χριστοδούλου, όσο και από τον άνθρωπο Χριστοδούλου. Το παιδί πήρε μια απόφαση και έφυγε από την ομάδα. Σε συνάντηση που είχαμε του είχα ζητήσει να μείνει μαζί μας αλλά του ξεκαθάρισα πως θα υπολογίζεται μόνο αν συμμετάσχει κανονικά στις προπονήσεις. Είναι άλλωστε για λόγους ίσης μεταχείρισης μεταξύ των ποδοσφαιριστών.  Δεν μπορεί ένας που δεν χάνει προπόνηση να μένει στον πάγκο για να αγωνίζεται ο Χριστοδούλου. Πάντως δεν τον κρίνω που αποφάσισε να φύγει.  Ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του».

«Η ομάδα ήταν πάρα πολύ πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης όσο και τακτικής. Δεν ήταν δουλεμένη και αναγκάστηκα να ξεκινήσω να δουλεύω από το μηδέν. Δουλειά δηλαδή που πρέπει να γίνεται το καλοκαίρι. Έπρεπε παράλληλα να καταφέρω να μπολιάσω στους ποδοσφαιριστές με την νοοτροπία του νικητή. Δεν υπήρχε ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές».

PrevezaSports.gr: Είδες από την πλευρά της διοίκησης αυτή την κάψα για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία;

«Σίγουρα ναι. Η διοίκηση στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου έκανε την υπέρβαση και έφερε στην ομάδα ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας. Η ομάδα έχανε και ο Τσούτσης με το Κατσιμόκη δεν μιλιότανε.  Στις νίκες χαιρόταν όσο λίγοι. Δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία καν να σκεφτώ κάτι τέτοιο».

PrevezaSports.gr: Που πιστεύεις ότι κρίθηκε η… μάχη για την παραμονή της ομάδας;

«Όσο περίεργο και αν ακούγεται πιστεύω πως κομβικό παιχνίδι ήταν αυτό με τον Παναιτωλικό. Μετά από αυτή τη νίκη η ομάδα έχασε δυο ποδοσφαιριστές στους οποίους υπολόγιζε. Αυτή η υπόθεση είναι αρκετά σκοτεινή και σύμφωνα με τα παιδιά δέχτηκαν πιέσεις από την ομάδα του Αγρινίου.  Από εκεί και πέρα τα πάντα τελείωσαν στην εντός έδρας ισοπαλία με τον Εθνικό Κατερίνης. Μπορεί όχι μαθηματικά ωστόσο οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές κατέρρευσαν ψυχολογικά μετά από αυτή την γκέλα».

PrevezaSports.gr: Πιστεύεις πως δίκαια υποβιβάστηκε η ομάδα με την τροπή που πήραν τα πράγματα;

«Όχι. Υπήρχαν ομάδες πολύ χειρότερες από την δική μας. Μας μένει μια πικρία στο τέλος για την προσπάθεια που κάναμε.  Είναι πραγματικά άδικο να μαζεύεις περισσότερους βαθμούς από ομάδες που έμειναν στην κατηγορία και να μην τα καταφέρνεις. Η παραμονή μας χάθηκε μέσα στην Πρέβεζα. Οι αριθμοί δείχνουν πως κάναμε πρωταθλητισμό στον δεύτερο γύρο, όμως και αυτό δεν ήταν αρκετό».

PrevezaSports.gr: Ο κ. Κατσιμπόκης άφησε σαφή υπονοούμενα πως παίκτες χρηματίστηκαν από άλλες ομάδες και έπαιζαν ουσιαστικά για αυτές. Σαν προπονητής θα υπερασπιζόσουν τους ποδοσφαιριστές σου, ή θα συμφωνήσεις;

«Δεν θέλω να πάρω θέση. Η αλήθεια είναι πως στον καθένα θα μπορούσε να περάσει από το μυαλό κάτι τέτοιο. Ωστόσο μπορεί απλά οι ποδοσφαιριστές να βρέθηκαν σε άσχημη μέρα. Όλοι μας άλλωστε έχουμε δικαίωμα σε κακές στιγμές. Ουσιαστικά αυτό που θα περίμενα εγώ είναι κάποιοι έμπειροι παίκτες να παρασύρουν και τους υπόλοιπους κάτι που σε καμία περίπτωση δεν έγινε».

PrevezaSports.gr: Πιο το παράπονο σου αυτό το διάστημα που πέρασες στην Πρέβεζα;

«Μεγάλο μου παράπονο είναι η στάση του κόσμου. Δεν ήταν κοντά στην ομάδα σε καμία περίπτωση. Δεν μπορεί μια πόλη 40 χιλιάδων κατοίκων να μην συγκεντρώνει τουλάχιστον 1.000 άτομα σε κάθε της παιχνίδι. Δεν γίνεται Κυριακή μεσημέρι να βλέπεις όλες τις καφετερίες γεμάτες και στο γήπεδο να μην υπάρχει άνθρωπος. Δεν ξέρω τι φταίει αλλά η νέα διοίκηση πιστεύω πως θα πρέπει να ξεκινήσει από εκεί. Βέβαια εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσω πως στα όσα είπα δεν συμπεριλαμβάνονται οι «Ιππόκαμποι». Τα παιδιά βοηθάνε πολύ την ομάδα και την αγαπάνε. Τους χρειάζεται κοντά της ακόμα και τώρα που η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους Τσούτση, Κατσιμπόκη, Ντάβαρη και τον Ντούσιο. Ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να πω στους ανθρώπους του γηπέδου, αλλά και τους εκπροσώπους του τύπου για την συνεργασία που είχαμε. Τέλος ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ θέλω να πω στον άμεσο συνεργάτη μου στην ομάδα, Σάκη Γεωργατσέλη που από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στην Πρέβεζα με βοήθησε να προσαρμοστώ, αλλά και να μάθω τα πράγματα μέσα στην ομάδα. Είχαμε πάρα πολύ καλή συνεργασία
».

Νέες επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές του Α.Γ.Ο.Φ στο 4ο Πανελλαδικό πρωτάθλημα τένις που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Ο Ορέστης Πανούλας κατέκτησε το κύπελλο και την πρώτη θέση στην κατηγορία των 16 ετών & ο Τάσος Δημητρίου την 3η θέση στην κατηγορία των 14 ετών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΟΣΟΥΤΙΤΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ Δεν ανησυχούν στον Εθνικό Φιλιππιάδας με τα δημοσιεύματα μερίδας εφημερίδων Αθηναϊκού τύπου με τα οποία το ΤΑΠ Εθνικός Φιλιππιάδας οφείλει στον Νίκιτσα Κόσουτιτς ένα ποσό κοντά στις 10000 ευρώ. Συμφώνα με έγκυρες και απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Prevezasports.gr που προέρχονται από άνθρωπο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα της ομάδας ο νεαρός Σέρβος μέσος του Εθνικού μέχρι την λήξη του συμβολαίου του στις 30/6/2009 έχει να λαμβάνει ακόμη ένα ποσό που δεν είναι καν τετραψήφιο σε ευρώ και είναι κάτω από 1000 ευρώ και αυτά τα νούμερα είναι με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο Κόσουτιτς με τον Εθνικό. Επίσης συμφώνα με την ίδια πηγή ο Κόσουτιτς είναι ο μοναδικός παίχτης που έχει σχεδόν εξοφληθεί από τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Χθες μετά την τελευταία προπόνηση της χρονιάς υπήρξε συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών της ομάδας και ο πρόεδρος του Εθνικού ζήτησε από τους παίχτες της ομάδας να κάνουν υπομονή όσο αφορά το θέμα των οφειλών και ότι μέχρι την λήξη των συμβολαίων τους στις 30/6/2009 θα έχουν εξοφληθεί άπαντες. Την Δευτέρα 25 Μαΐου 2009 το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Φιλιππιάδας θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση του Εθνικού.

ΣΑΚΚΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ