2009 Φεβρουαρίου 19 : Prevezasports.gr – Η αθλητική σας ενημέρωση για το νομό Πρέβεζας

Ο κ. Πετρίδης από την Θεσσαλονίκη ορίστηκε να διευθύνει το παιχνίδι του Εθνικού Φιλιππιάδας την Κυριακή στα Γιαννιτσά με την Αναγέννηση. Βοηθοί θα είναι ο κ. Δημάκας και ο κ. Κυρικλίδης επίσης από την Θεσσαλονίκη όπως και ο 4ος κ. Θωματίκος απο τον ίδιο σύνδεσμο. Παρατηρητής θα είναι ο κ Τερζής από την Καβάλα. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ-ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ Ο κ. Μουρτζάκης με βοηθούς τους κ. Φραγκούλη και κ. Πασχάκη από την Αχαΐα θα διευθύνουν το παιχνίδι του Τηλυκράτη. Παρατηρητής θα είναι ο κ. Θεοχάρης από τα Τρίκαλα. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ-ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚΑΛΑΜΟΥ Ο κ. Στεφανίδης με βοηθούς τους κ. Γιαμπάνη και κ. Ντούκα από την Καστοριά θα διευθύνουν το παιχνίδι του Απόλλωνα την Κυριακή και παρατηρητής θα είναι ο κ. Τομαράς από την Αιτωλοακαρνανία. Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Ο κ. Αρώνης με βοηθούς τον κ. Κατσούρη και τον κ. Κρητικό από την Κέρκυρα θα διευθύνουν το παιχνίδι του Αμβρακικού στα Γιάννενα. Παρατηρητής θα είναι ο κ. Γκίκας από την Θεσπρωτία.

Κολιός Κώστας

Κατερίνα Βέκιου

Η Κατερίνα Βέκιου γεννήθηκε πριν από 21 χρόνια στην Πάργα. Είναι κόρη του προπονητή του Απόλλωνα Πάργας κ. Νίκου Βέκιου. Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει, και λογικό ήταν να είναι από μικρή κοντά στο ποδόσφαιρο, να το αγαπήσει και σήμερα να είναι διαιτητής ποδοσφαίρου Δ΄ Εθνικής κατηγορίας στον σύνδεσμο διαιτητών Αθήνας και τελειόφοιτη φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Βρήκαμε την Κατερίνα στην Αθήνα που βρίσκεται λόγω των σπουδών της και δέχτηκε με ευχαρίστηση να μας παραχωρήσει την παρακάτω αποκλειστική συνέντευξη.

PREVEZASPORTS: Κατερίνα καταρχήν σε ευχαριστώ που δέχτηκες με ευχαρίστηση να μιλήσεις στο Prevezasports.gr. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε με ένα σύντομο βιογραφικό σου.

K.BEKIOY: Και εγώ σας ευχαριστώ για την πρόσκληση σ ’αυτήν τη συνέντευξη. Είμαι 21 έτους, τελειόφοιτη στο Τ.Ε.Φ.Α.Α(τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού) Αθήνας. Με ειδικότητες στην Αθλητική διοίκηση και στο θαλάσσιο σκι.

PREVEZASPORTS: Είσαι στον χώρο του ποδοσφαίρου και μάλιστα διαιτητής Δ΄ Εθνικής κατηγορίας. Τι σε έκανε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο και την διαιτησία;

Κ.ΒΕΚΙΟΥ: Ναι διανύω αισίως τον τρίτο χρόνο στο χώρο της διαιτησίας. Παίζω σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα μέχρι και τη Δ’ Εθνική κι ελπίζω σύντομα να αξιολογηθώ στη Γ’ Εθνική κατηγορία ως βοηθός. Από μικρή ηλικία παρακολουθούσα ποδοσφαιρικούς αγώνες και πάντα επιθυμούσα να έχω ενεργό συμμετοχή σ’ αυτούς. Στο λύκειο ήμουν όταν μου καρφώθηκε η ιδέα να γίνω διαιτητής. Το είδα σαν κάτι δύσκολο και ξεχωριστό, μια πρόκληση που ήθελα να πετύχω. Κι όντως έγινε λίγο αργότερα. Ήταν μοιραίο!

PREVEZASPORTS: Από ότι γνωρίζω έχεις ασχοληθεί με άλλο ένα άθλημα, πριν από την διαιτησία και μάλιστα κάνοντας πρωταθλητισμό. Ο λόγος που το εγκατέλειψες και ασχολήθηκες με την διαιτησία;

Κ.ΒΕΚΙΟΥ: Ασχολήθηκα 14 χρόνια με το καράτε. Μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου…Έφτασα στο επίπεδο της μαύρης ζώνης, έκανα 8 χρόνια πρωταθλητισμό με πολλές πανελλήνιες διακρίσεις. Η αλήθεια είναι ότι σαν αθλήτρια νιώθω ότι αδικήθηκα αρκετά. Υπήρξαν διαιτητές που κωλυσιεργούσαν την πορεία μου, πράγμα που με κούρασε ψυχολογικά. Ήταν η περίοδος λίγο πριν δώσω Πανελλαδικές εξετάσεις όταν  αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα το οποίο έγινε τελικά οριστικό.

Η διαιτησία προέκυψε αργότερα όντας φοιτήτρια πλέον στην Αθήνα. Σε ένα εντελώς διαφορετικό άθλημα όμως πολύ οικείο σε μένα.

PREVEZASPORTS: Είσαι κόρη του κ. Νίκου Βέκιου ο οποίος είναι ο προπονητής του Απόλλων Πάργας στο ποδόσφαιρο. Έπαιξε σημαντικό ρόλο αυτό στο να ασχοληθείς με την διαιτησία και το ποδόσφαιρο;

Κ.ΒΕΚΙΟΥ: Φυσικά κι έπαιξε σημαντικό ρόλο μέχρι σ’ ένα σημείο και το σπουδαιότερο. !Χάρη στον πατέρα μου ήρθα σε επαφή με το ποδόσφαιρο και το αγάπησα. Τον ακολουθούσα συνεχώς σε προπονήσεις και αγώνες κι όταν του ανακοίνωσα την επιθυμία μου να γίνω διαιτητής μου απάντησε  αμέσως ’’θα γίνεις!’’. Με στήριξε πολύ, πράγμα που κάνει ακόμα και τώρα.
PREVEZASPORTS: Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σου υπάρχει το ενδεχόμενο της επιστροφής σου στην Πάργα και να σε δούμε να διευθύνεις παιχνίδια στον Νόμο μας;
Κ.ΒΕΚΙΟΥ: Μετά το πέρας των σπουδών μου σκοπεύω να παραμείνω για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα στην Αθήνα. Θέλω ν’ ασχοληθώ εδώ επαγγελματικά με το αντικείμενο μου κι όσον αφορά το ποδόσφαιρο είμαι πολύ ευχαριστημένη από το σύνδεσμο Αθηνών στον οποίο ανήκω και θα επιθυμούσα να συνεχίσω. Φυσικά και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο επιστροφής μου αλλά δε νομίζω ότι θα είναι σύντομα.

PREVEZASPORTS: Πως σε αντιμετωπίζουν οι φίλαθλοι στα παιχνίδια που παίζεις, και αν έχεις να μας πεις κάποιο περιστατικό από κάποιο παιχνίδι που θα το θυμάσαι;

Κ.ΒΕΚΙΟΥ: Οι φίλαθλοι με αντιμετωπίζουν πρώτα σα γυναίκα και μετά σα διαιτητή. Εκεί χαίρω λίγο μεγαλύτερης συμπάθειας λόγω της ανδροκρατίας! Αυτό δε σημαίνει όμως ότι ακούω λιγότερα από έναν άνδρα διαιτητή. Από κολακευτικά σχόλια μέχρι πρόστυχες βρισιές…Το πιο ακραίο που μου έχει συμβεί σε γήπεδο να μου ρίξουν νερό! ευτυχώς που δεν ήταν καφές..!

PREVEZASPORTS: Υπάρχει ελεύθερος χρόνος, η σχολή, προπόνηση και Σαββατοκύριακα παιχνίδια;

Κ.ΒΕΚΙΟΥ: Και βέβαια έχω ελεύθερο χρόνο, τουλάχιστον ακόμα, περισσότερο όμως  τις καθημερινές γιατί τα Σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα για αγώνες και ξεκούραση. Όλα είναι θέμα σωστής οργάνωσης του χρόνου κι ευτυχώς τα καταφέρνω καλά.

PREVEZASPORTS: Πιστεύω ότι θα έχεις παρακολουθήσει παιχνίδια με ομάδες του Νομού μας και σίγουρα κάποια παιχνίδια του Απόλλων Πάργας. Ποιο είναι το επίπεδο του 5ου ομίλου με τις ομάδες της Δυτικής Ελλάδας, σε σχέση με το επίπεδο του Νομού Αττικής;¨

Κ.ΒΕΚΙΟΥ: Έχω παρακολουθήσει πολλούς αγώνες και γνωρίζω καλά την κατηγορία λόγω του πατέρα μου. Η Δ’ εθνική είναι ιδιόμορφη κατηγορία για πολλούς λόγους. Μερικούς από αυτούς είναι ότι ενώνει το ερασιτεχνικό με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ότι το χάσμα ανάμεσα στο επίπεδο των ομάδων ενός ομίλου είναι μεγάλο. Θεωρώ όμως ότι ο 5ος όμιλος έχει να αναδείξει ομάδες καλές που θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικές με αντίστοιχες Αθηναϊκές, όπως και ο Απόλλων Πάργας που παραμένει σταθερά στην κατηγορία πάνω από μια δεκαετία.

PREVEZASPORTS: Κάθε Κυριακή υπάρχουν πολλά παράπονα από τους διαιτητές και τις περισσότερες φορές κατά την άποψη μου δικαιολογημένα. Εσύ τι πιστεύεις; Τα λάθη είναι ανθρώπινα η σκόπιμα και κάποιες ομάδες έχουν την εύνοια της διαιτησίας;

Κ.ΒΕΚΙΟΥ: Τα λάθη είναι ανθρώπινα όταν δεν είναι σκόπιμα! Δε θα ήθελα να κρίνω εγώ αν κάποιες ομάδες έχουν την εύνοια της διαιτησίας. Αυτό που αξίζει να σημειώσω όσον αφορά το ρόλο του διαιτητή είναι ότι γίνει πολύ πιο δύσκολος σε σχέση με παλαιότερα. Πολλές οι αρμοδιότητες, εξαιρετικά γρήγορο το μοντέρνο ποδόσφαιρο και ασφαλώς η τεχνολογία με τις κάμερες που δε συνηγορεί σε καμία περίπτωση υπέρ του! Τα παράπονα μέσα σε λογικά πλαίσια πάντα θα υπάρχουν. Όταν όμως θα αναβαθμιστεί γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο τότε το ίδιο θα κάνει και η Ελληνική διαιτησία.

Κατερίνα σε ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι επίτευξη των στόχων σου και μια μέρα να σε δούμε να διευθύνεις αγώνες Super League.

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ! κι εγώ εύχομαι κάποια μέρα να το καταφέρω να φτάσω στην Α’ Εθνική.

ΚΟΛΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ